Ruusut

Ruusu on klassinen lahja. Se on yksi maailman tunnetuimmista kukista ja sillä on laaja väri- ja lajikirjo. Ruusun antaminen onkin yleinen tapa lähettää onnitteluterveiset esimerkiksi ylioppilasjuhlissa tai konfirmaatiotilaisuudessa mutta monipuolisuutensa ansiosta se sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

Ruusuja ympäri vuoden!

Ruusuja viljellään Suomessa jokaisena vuoden aikana. Valoisaan aikaan tuotanto on paljon suurempaa ja silloin valikoimaa löytyy luonnollisesti enemmän. Tällöin ruusutarhoista kerätään kukat jopa useamman kerran päivässä ja sen toimitus viljeliältä kukkakauppiaan kautta kuluttajalle, hoituu alle viikossa. Näin Suomessa taataan ruusun tuoreus ja kestävyys.

Ruusu kaipaa hoitoa

Ruusu on kestävä maljakkokukka ja saattaa pysyä kauniina jopa kaksi viikkoa. Sen hoito vaatii kuitenkin tarkkuutta ja väärin hoidettuna se saattaa tiputtaa lehtensä hyvinkin nopeasti. Ennen maljakkoon laittamista, on ruususta hyvä poistaa kaikki veden pinnan alle joutuvat lehdet. Lisäksi varren päästä on hyvä leikata terävällä veitsellä viisto pala pois, jotta uudet imupinnat pääsevät esiin. Optimaalinen veden lämpötila ruusulle on lämmin ja maljakon voi täyttää sillä kokonaan. Kukkavirkisteen lisääminen veteen saattaa pidentää huomattavasti ruusun ikää. Ennen lehtien tiputtamista, voi ruusun myös kuivattaa, jolloin se säilyy kestävänä muistona.

Ruusun symboliikka

Kaunis ruusu kätkee varteensa teräviä piikkejä. Sen voi tulkita filosofisena symbolismina jonka esikuvaksi ruusu onkin kukkien saralla muodostunut. Vanha sananlasku “Elämä ei ole ruusuilla tanssimista” on jokaiselle tuttu ja vakiinnuttaa kauniin kukan kuvainnollisen merkityksen. Ruusujen määrällä ja jokaisella värillä huhutaan olevan oma tarkoituksensa ja moni niistä onkin painunut ihmisten mieliin symbolistisina mielikuvina. Siinä missä punainen ruusu kertoo ikuisesta rakkaudesta on keltainen ruusu tunnettu ystävyyden ja intohimon merkki.

Aiheesta lisää täällä: Kukkien symboliikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


- 5 = 3

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>