Hääkimppu

Hääkimppu on morsiamen tärkein koru. Se sidotaan yksilöllisesti sopimaan morsiamen pukuun ja häiden teemaan. Morsiuskimppu on yksi häiden tärkeimpiä perinteitä.

Vain mielikuvitus rajana!

Morsiuskimppuja on yhtä monta erilaista kuin on morsiamiakin. Tyyli vaihtelee suuresti. Perinteinen pyöreä kimppu istuu kirkkohäihin kun taas trendikäs vesiputousmalli sopii hyvin nuoren parin teemaan. Pääpainona on kuitekin hääparin omat mieltymykset ja mielikuvitus. Usein vuodenaika ja teema vaikuttavat väritykseen myös. Morsiuskimpun onkin tarkoitus istua morsiamen käteen ja häätilaisuuteen täydellisesti ja viimeistellä tuore liitto. Moni uskoo kukkien eri lajikkeilla ja väreillä olevan oma symboliikkansa ja uskoo sen vaikuttavan tuoreeseen avioliittoon.

Kaunis hääkimppu Piilolalasta kätevästi kotiinkuljetuksella. Klikkaa heti!

Valinnan vaikeus

Hääkimpun valinnassa on niin paljon valinnanvaraa, että pää saattaa helposti mennä pyörälle. Tällöin kimpun valinta kannattaa aloittaa mallista ja värityksestä. Ne ovatkin monille tärkeämpiä tekijöitä kuin yksittäiset kukat. Vaalealle sopivat rauhalliset värisävyt kuten vaaleanpunainen, vaaleansininen, valkoisen eri sävyt sekä violetti. Tummaa morsianta pukevat vahvemmat värit, kuten oranssi, punainen ja voimakas vihreä.

Kukkien merkitykset morsiuskimpussa

Mikäli morsiuskimpulla on symbolinen merkitys, voi kukkien lajikkeen merkityksen ja värin antaa vaikuttaa kimpun valintaan. Mutta muista! Vaikka keltainen ruusu symbolisoi normaalisti intohimoa ja lujaa ystävyyttä, morsiuskimpussa sen merkitys kielii uskottomuudesta ja mustasukkaisuudesta.

Aiheesta lisää: Kukkien symboliikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


- 7 = 2

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>